Contact
Rozenkranslaan 166
3600 Genk
Om onze patiënten zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken en behandelen is de praktijk uiterust met een digitaal röntgenapparaat, echografie, een operatiekamer met gasanesthesie en een ruime hospitalisatie. Alle onderzoeken gebeuren in overleg met de eigenaar.
De praktijk werd in haar 6-jarig bestaan ondertussen uitgebreid met 2 enthousiaste assistentes, Katia en Rowena. Zij helpen jullie graag verder met al jullie vragen en geven de beste zorgen aan jullie gehospitaliseerde dieren.
Enkele interessante gevallen
LPA elleboog bij een hond
Raptor had een fragment ter hoogte van de elleboog: losse processus anconeus. Omdat dit de normale beweeglijkheid van het gewricht verhindert en aanleiding geeft tot arthrose, werd het fragment chirurgisch verwijderd.
Gescheurde kruisband
Een redelijk frequent voorkomend letsel aan de knie is de kruisbandruptuur. Wanneer de voorste kruisband scheurt, dit onstaat meestal plots bij een foute beweging, is de knie instabiel bij het stappen. Honden zijn dan acuut erg mank. Bij onderzoek voelen we een opzetting van de knie mediaal. We doen een schuifladetest onder verdoving om te zien of we beweging in de knie kunnen voelen. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze dieren te helpen. Bij kleine hondjes onder de 10kg kan de knie zich meestal terug stabiliseren met medicatie. Bij grote honden is een operatie meestal onvermijdelijk. Afhankelijk van de grootte van de hond, de leeftijd en activiteit wordt er voor een specifieke behandeling gekozen. Zo worden de TTA operaties uitgevoerd samen met een collega. Voor oudere honden of honden die niet meer heel actief zijn hebben we het goedkoper alternatief: het plaatsen van een nieuwe kruisband.
Doorgegroeide snijtanden konijn
Doorgegroeide snijtanden is een vaak voorkomend probleem bij konijnen. Bij kleine standafwijkingen kunnen
de tandjes bijgeveild worden. Bij terugkerende problemen kunnen de tanden getrokken worden.
Wist je dat een konijn constant hooi ter beschikking zou moeten krijgen? Dit om het afslijten van de tanden te bevorderen.
DCM
Deze Deense Dog kwam binnen met 40.5°C koorts. Hij had klachten van hoesten en slijm opbraken.
Bij het algemeen onderzoek was een hartruis hoorbaar en hij vertoonde een onregelmatig hartritme.
Op de RX-opname was duidelijk dat zijn hart vergroot was, met een echo werd bevestigd dat we hier met een DCM-patiënt te maken hadden. De hond reageerde goed op de medicatie en stabiliseerde vlot. Ondanks de gereserveerde prognose hopen we dat hij met de medicatie nog een hele tijd van het leven kan genieten.
Demodex
Een 2 jaar oude american Stafford kwam binnen met erge huidklachten. Hij had kale plekken op de rug, het hoofd en de pootjes. Met een klein onderzoekje dat direct in de praktijk wordt uitgevoerd kan de boosdoener in beeld gebracht worden... Demodex mijten. Binnen enkele weken zal deze hond terug kunnen pronken met een mooie vacht.