Enkele gevalletjes

Om onze patiënten zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken en behandelen is de praktijk uiterust met een digitaal röntgenapparaat, echografie, een operatiekamer met gasanesthesie en een ruime hospitalisatie. Alle onderzoeken gebeuren in overleg met de eigenaar.

Enkele interessante gevallen

Doorgegroeide snijtanden konijn

Doorgegroeide snijtanden is een vaak voorkomend probleem bij konijnen. Bij kleine standafwijkingen kunnen

de tandjes bijgeveild worden. Bij terugkerende problemen kunnen de tanden getrokken worden.

Wist je dat een konijn constant hooi ter beschikking zou moeten krijgen? Dit om het afslijten van de tanden te bevorderen. 

DCM

Deze Deense Dog kwam binnen met 40.5°C koorts. Hij had klachten van hoesten en slijm opbraken.

Bij het algemeen onderzoek was een hartruis hoorbaar en hij vertoonde een onregelmatig hartritme.

Op de RX-opname was duidelijk dat zijn hart vergroot was, met een echo werd bevestigd dat we hier met een DCM-patiënt te maken hadden. De hond reageerde goed op de medicatie en stabiliseerde vlot. Ondanks de gereserveerde prognose hopen we dat hij met de medicatie nog een hele tijd van het leven kan genieten.

Demodex

Een 2 jaar oude american Stafford kwam binnen met erge huidklachten. Hij had kale plekken op de rug, het hoofd en de pootjes. Met een klein onderzoekje dat direct in de praktijk wordt uitgevoerd kan de boosdoener in beeld gebracht worden... Demodex mijten. Binnen enkele weken zal deze hond terug kunnen pronken met een mooie vacht.

  • De praktijk

Contact

Dierenarts Carolien Beerden
Rozenkranslaan 166
3600 Genk

+32 474 44 55 29

info@dierenartsbeerden.be